خط ویژه تماس با اتاق سرور
«اتاق سرور دات کام» پایگاه تخصصی طراحی و اجرای شبکه و زیرساخت مرکز داده ها


تفاوت بین مدیر شبکه و مهندس شبکه در چیست ؟

تفاوت بین مدیر شبکه و مهندس شبکه در چیست ؟
همه روزه بر سر زبان ها اسم مدیر شبکه ، ادمین شبکه ، و Network Administrator جاری است و ممکن است عده ای تفاوت بین وظایف یک مدیر شبکه و یک مهندس شبکه را از هم تفکیک ندهد و آن دو را یکی بداند از این رو در این نکته قصد داریم تا درباره وظایف هر یک از این دو حرفه را با هم بررسی کنیم.با ما همراه باشید
شغل مهندس شبکه یا Network Engineer و مدیر شبکه یا Network Administrator به هم مرتبط هستند اما وظایف کاری آنها در واقع با هم یکسان نیست.همانطور که از نام این دو حرفه بر می آید هر دو درباره حرفه های IT بحث میکند که نقش مهمی را در حفظ و نگهداری عملکرد مناسب شبکه کامپیوتری یک سازمان ایفا میکنند.اگر چه وظایف آنها گاهی با هم همپوشانی دارند اما در هر حال مهندس شبکه مسئولیت بزرگتر و حوزه کاری گسترده تری را نسبت به یک مدیر شبکه دارد.مهندس شبکه همچنین دارای تجارب و تحصیلات بیشتری نسبت به مدیر شبکه دارد.
شرح وظایف یک مهندس شبکه و یک مدیر شبکه :
تفاوت اصلی بین شغل مدیر شبکه و مهندس شبکه در تشریح وظایف کاری آنها است.مهندس شبکه مسئولیت طراحی ، نصب ، آنالیز ، عیب یابی و نگهداری شبکه را بر عهده دارد.او ممکن است به عنوان یک مشاور در شبکه کار کند و نیاز داشته باشد تا با کاربران شبکه راحتتر تعامل داشته باشد.نقش یک مهندس شبکه توسعه و نگهداری شبکه و فراهم ساختن بالاترین کارایی و عملکرد شبکه میباشد به طوریکه کاربران سطح مورد اعتمادی از میزان کارایی شبکه سازمان را داشته باشند.
توضیح وظایف کاری یک مدیر شبکه ساده تر است : مدیر شبکه مسئولیت نگهداری ، مدیریت ، و رسیدگی به شبکه سازمان را بر عهده دارد. با این اوصاف آن هنوز یک موقعیت عالی را در شبکه دارد. او همچنین مسئول نگهداری شبکه به صورت امن از هرگونه تهدیدات و مورد سرقت قرار گرفتن داده ها است.

جزئیات مسئولیت های شغلی مهندس شبکه و مدیر شبکه :
محدوده کاری یک مهندس شبکه و مدیر شبکه بستگی به وسعت و پیچیدگی ساختار شبکه دارد. یک مهندس شبکه ممکن است در یک شبکه محلی یک شرکت کوچک ، یا در یک شبکه MAN شهری ، و یا در محیط وسیعتری مانند شبکه های WAN بین شهری و حتی شبکه هایی با ارتباطات ماهواره ای کار کند. از طرف دیگیر یک مدیر شبکه بیشتر تمایل به کار کردن در محیط های LAN و WAN را دارد.
وظایف اصلی و اساسی مهندسین شبکه به شرح زیرند :
1- نصب ، پیکربندی ، تست و نگهداری سرور های سخت افزاری جدید و همچنین زیرساخت های نرم افزاری
2- عیب شناسی و حل و فصل و تحلیل مشکلات مربوط به شبکه
3- مدیریت ایمیل و حفاظت از ویروس ها و اسپم ها
4- نگهداری روزانه شبکه و حل مشکلات آن
5-پشتیبانی فنی
6-دریافت و نگهداری گواهینامه های مورد نیاز از Vendor های مهم

مدیران شبکه با توجه به مشخصات خودشان به طور معمول مسئولیت های کمتری را نسبت به مهندسین شبکه بر عهده دارند. آنها سیستم های شبکه را طراحی نمیکنند و نقش و کارکرد اصلی یک مشاور شبکه را نمیتوانند ایفا کنند. اما با این وجود در برخی از وظایف با مهندسین شبکه نقطه اشتراک دارند که آنها عبارتند از :
1- ارتقاء ، نصب و عیب یابی شبکه
2-نگهداری موجودیت مستندات و فعالیت های شبکه
3-توسعه و مستند سازی سیستم های استاندارد شبکه
4-توصیه و برنامه ریزی برای تعمیر مشکلات شبکه
صلاحیت های یک مهندس شبکه و یک مدیر شبکه :

حداقل الزامات آموزشی برای تبدیل شدن به یک مهندس شبکه مدرک لیسانس دانشگاهی میباشد،که ترجیحا در یک رشته مهندسی تحصیل کرده باشد. در حالیکه یک مدیر شبکه حداقل یک مدرک فوق دیپلم بایستی داشته باشد. یک مهندس شبکه بایستی تجربه کاری یک مدیر شبکه را از قبل داشته باشد تا بتواند به عنوان مهندس شبکه در یک شرکت به فعالیت بپردازد. بنابراین عنوان یک مهندس شبکه ارتقاء یافته تجربیات ، دانش و تحصیلات یک مدیر شبکه میباشد.ولی هر دوی مهندس شبکه و مدیر شبکه بایستی دارای گواهینامه های تخصصی شبکه باشند از قبیل : CCNA ، MCSE ، MCSA
 
پیشرفت شغلی :
یک مدیر شبکه با چندین سال تجربه و عملکرد خوب میتواند به عنوان یک مهندس شبکه در سازمان ها مشغول به فعالیت شود. از این جهت ، یک مهندس شبکه نیز میتواند به موقعیت های شغلی بالاتری دست یابد مانند پست IT Manager و یا حتی مدیر ارشد IT.
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

شیلد گذاری و حفاظت الکترومغناطیسی مرکز داده ها
چاه ارت چیست ؟ روش اجرای چاه ارت استاندارد

مطالب مرتبط

 

نظرات

بدون نظر
عضو سایت هستید ؟ وارد شوید
مهمان
سه شنبه, 03 دسامبر 2024
شماره تماس اتاق سرور دات کام
اتاق سرور چیست؟  اتاق سرور یا مرکز داده اصلی ترین بخش یک شبکه ساخت یافته در سازمانها میباشد .نیاز به مدیریت متمرکز منابع، کاهش هزینه های نگهداری، مقابله موثر با تهدیدات امنیتی و حصول اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات بصورت 24 ساعته، طراحی یک دیتاسنتر یا اتاق سرور مناسب با ویژگیهای مورد نیاز را اجتناب ناپذیر نموده است. اتاق سرور خود را به ما بسپارید
شما می توانید با استفاده از لینک زیر فرم درخواست خدمات را پر و ارسال بفرمائید .

ثبت آنلاین درخواست و سفارش

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
گوگل پلاس آپارات اینستاگرام کانال اتاق سرور در تلگرام فیس بوک