خط ویژه تماس با اتاق سرور
«اتاق سرور دات کام» پایگاه تخصصی طراحی و اجرای شبکه و زیرساخت مرکز داده ها


سیستم خنک کننده و سرمایش مراکز داده

cooling
برودت کافی و پایدار، شاخص دیگری در تعریف محدوده ظرفیت یک دیتاسنتر است.
طراحی یک توپولوژی کارآمد و اجرای ریزساخت مناسب سیستم سرمایش مرکز داده جهت تمامی فضاهایی که بار حرارتی دارند، از جمله ملاحظات بنیادین طراحی هر دیتاسنتر است و لازم است در امتداد افزونگی هدف گذاری شده برای دیتاسنتر باشد.
غالبا مشاهده می گردد بدلیل عدم تفکیک فضای سرد و گرم و تداخل هوا، مصرف برق مرکز داده به طرز چشمگیری افزایش یافته و متناسبا دمای اتاق سرور از کنترل خارج می گردد و پر واضح است در این حالت سیستم های سرمایشی به سرعت مستهلک و از چرخه کار خارج می گردند.
در طراحی مرکز داده باید موضوع راندمان دیتاسنتر (PUE) می بایست دائما مورد توجه مشاور و طراح باشد و طبیعتا دامنه آن نه تنها متوجه سیستم های الکتریکی و سرمایشی است، بلکه بطور اخص شامل بخش معماری و ساختمانی نیز می گردد.
باتوجه به افزایش چشمگیر حجم اطلاعات سازمان ها , بنگاههای اقتصادی،نگهداری و مدیریت آن ها از اهمیت فراوانی برخوردارمیباشد.بدین صورت نیاز به مکانی امن و مطمئن برای نیل به این هدف شدیدا احساس میگردید لذا از مدت زمانی نه چندان دور بحث ساخت مکانی با نام مرکز داده پیش آمد.در ابتدا این مراکز داده بااستانداردهای موجود طراحی و سیستم های گوناگون در آنها نصب گردیده اند ولی باگذشت زمان و توجه به امنیت آن ها از لحاظ دسترسی یا در خصوص قابلیت اعتماد در کارکرد سیستم های مختلف نصب شده استاندارد خاصی برای طراحی آن ها مطرح گردید که به استاندارد TIA-942 معروف می باشد.در این استاندارد راه حل های اساسی برای طراحی یک مرکز داده ارایه شده است که مشتمل بر تخصیص فضاها و سیستم های مورد نیاز مشتمل بر تجهیزات مکانیکی، الکتریکی و شبکه رایانه ای مورد نیاز مرکز داده میباشد. هریک از این سیستم ها خود به زیر مجموعه های مرتبط با آن تقسیم میگردد.
درگذشته های نه چندان دور بخش عمده ای از هزینه های ایجاد یک مرکز داده به سرورها و تجهیزاتی چون storage ها وسایر اقلام شبکه آن تخصیص داده میشد.باگذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در ساخت سرورها،فضای مورد نیاز برای یک سرور هر چه بیشتر کوچکتر شد تاجایی که تکنولوژی BladeServers بوجود آمد. درحالی که تکنولوژی ساخت سرورها پیشرفت زیادی نموده است ولیکن هزینه ساخت این نوع سرورها با گذشته تفاوت عمده ای ننموده است. در بحث خنک کننده هااین موضوع کاملا برعکس می باشد بدین صورت که سرورهای نسبتا قدیمی تر مصرف برقی درحدود ۱۲۰۰ وات داشته اند که بدین لحاظ با استفاده از خنک کننده های معمول مراکز شبکه که به HVAC یا CRAC معروف میباشند که امکان خنک کردن آن ها میسر بوده است. این نوع خنک کننده ها هوای خنک تولید شده را از زیر به درون فضای زیر کف کاذب ارسال میکنند سپس از دریچه های تعبیه شده بر روی کف کاذب خارج وسرورهای موجود را خنک مینمایند ولی به لحاظ پیشرفت در ساخت سرورها و کوچک شدن ابعاد سرورها به صورتی که تعداد ۱۲ سرور دریک شاسی جا میگیرند، مصرف برق آن ها در حدود ۴ کیلو وات و گرمای تولیدی آنها در حدود ۱۴۰۰۰ BTU می باشد. لذا برای نیازهای برق و خنک کننده های آن ها باید تمهیداتی اتخاذ نمود.
همانطور که مشخص است میزان سرمایه گذاری جهت سرورها با گذشت زمان تغییر عمده ای ننموده است ولیکن میزان سرمایه گذاری برای استفاده از سیستم خنک کننده چندین برابر افزایش پیدا کرده است. این موضوع نشان دهنده اهمیت ویژه ای است که برای نصب این نوع تجهیزات باید قائل شد.سرورهای کنونی بدون خنک شدن برای مدت کوتاهی عملیاتی خواهند بود لذا صنایع سازنده تجهیزات برودتی از چندین سال پیش نسبت به بهینه سازی تجهیزات فعلی وساخت تجهیزات جدیدتر که امکان پشتیبانی بهتر ومناسبتر از سرورهای نسل جدیدی را داشته باشند،اقدام نموده اند.
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

تاثیر گرد و غبار بر روی عملکرد سرور
اهمیت استفاده از دستگاه تصفیه هوا در اتاق‌های سرور...

مطالب مرتبط

 

نظرات

بدون نظر
عضو سایت هستید ؟ وارد شوید
مهمان
سه شنبه, 19 مارس 2024
شماره تماس اتاق سرور دات کام
اتاق سرور چیست؟  اتاق سرور یا مرکز داده اصلی ترین بخش یک شبکه ساخت یافته در سازمانها میباشد .نیاز به مدیریت متمرکز منابع، کاهش هزینه های نگهداری، مقابله موثر با تهدیدات امنیتی و حصول اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات بصورت 24 ساعته، طراحی یک دیتاسنتر یا اتاق سرور مناسب با ویژگیهای مورد نیاز را اجتناب ناپذیر نموده است. اتاق سرور خود را به ما بسپارید
شما می توانید با استفاده از لینک زیر فرم درخواست خدمات را پر و ارسال بفرمائید .

ثبت آنلاین درخواست و سفارش

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
گوگل پلاس آپارات اینستاگرام کانال اتاق سرور در تلگرام فیس بوک