گوگل روز سهشنبه در وبلاگ رسمی خود اطلاعاتی پیرامون پروژه توسعه دیتاسنترهای جدید خود را منتشر کرد که بر اساس آن این شرکت حداقل 5 مرکز داده جدید در نقاط مختلف کره خاکی احداث خواهد کرد.
مشخص است که امروزه سرعت انتقال دیتا برای غولهای فناوری و بهخصوص فعالان دنیای وب از اهمیت بالایی برخوردار است و این شرکتها میکوشند تا از هر طریقی سرعت و کیفیت ارتباط خود را ارتقا دهند. در این بین برخی ارتباط ماهوارهای را ترجیح میدهند و برخی نیز همچنان کیفیت انتقال از طریق کابلهای نوری را برای انتقال دیتا میان مراکز داده انتخاب میکنند. گوگل از دسته دوم میباشد که در نظر دارد دیتاسنترهای جدید خود را با کابلهای زیردریایی به یکدیگر متصل کند.
مشخص است که امروزه سرعت انتقال دیتا برای غولهای فناوری و بهخصوص فعالان دنیای وب از اهمیت بالایی برخوردار است و این شرکتها میکوشند تا از هر طریقی سرعت و کیفیت ارتباط خود را ارتقا دهند. در این بین برخی ارتباط ماهوارهای را ترجیح میدهند و برخی نیز همچنان کیفیت انتقال از طریق کابلهای نوری را برای انتقال دیتا میان مراکز داده انتخاب میکنند. گوگل از دسته دوم میباشد که در نظر دارد دیتاسنترهای جدید خود را با کابلهای زیردریایی به یکدیگر متصل کند.دیتاسنترهای جدید گوگل تا سال 2019 به بهرهبرداری خواهند رسید.
با مجموع 3 کابل زیردریایی جدید گوگل، تعداد راههای ارتباطی کابلی و زیردریایی این شرکت به 11 عدد افزایش مییابد. البته گوگل علاوه بر تأمین پهنای باند مراکز داده جدید خود، بخش زیادی از ظرفیت این کابلها را به شرکتهای دیگر اجرا میدهد.Edge POP ها همان لینکهای ارتباطی گوگل با سایر اپراتورهای شبکه برای ارائه محتوای ابر گوگل به کاربران نهایی هستند. همچنین edge POP ها به نقاطی گفته میشود که کسبوکارها میتوانند بهطور مستقیم به شبکههای گوگل متصل شده و ترافیک خود را در ابر مبادله کنند.
CDN Interconnect به چهار شریک ارائه دهنده CDN اجازه میدهد تا بهطور مستقیم خدمات خود را با شبکه edge گوگل در سراسر جهان لینک دهند. گوگل در حال حاضر در 100 کشور بیشتر از 90 مرکز edge POP دارد که ارتباط در 7,500 منطقه را با شبکه backbone برقرار میکند. گوگل معتقد است که با احداث شبکههای مذکور، دستکم 25 درصد از کل ترافیک دیتای جهان از طریق شبکه فیبر نوری این شرکت جابهجا خواهد شد.