آسیاب به نوبت شرکت معظم یاهو رسید. سالها پیش هر کس قصد ورود به محیط اینترنت را داشت یا سر از موتور جستجوی یاهو در می آورد ، یا از ایمیل و مسنجر پر شهرت آن استفاده می کرد . پس از خبر غم انگیز بازنشستگی یاهو مسنجر ( Yahoo Messenger ) ، این بار قرعه به نام خود کمپانی افتاد و زمان آن رسیده است که با این نام پر خاطره نیز خداحافظی کنیم . انتظار بسیاری کارشناسان ، از انتساب ماریسا مایر ( Marissa Mayer ) به مدیر عاملی یاهو ، شروع فصلی تازه در تاریخ این شرکت و پشت سر گذاشتن ناکامی های آن بود . ولی متاسفانه خانم مایر نیز نتوانست کام تلخ یاهو را شیرین کند و فصل خزان یاهو و مایر با هم ورق خورد . فروش کمپانی یاهو و تغییر نام آن بهانه ای شد تا نگاهی به تاریخچه پر فراز و نشیب Yahoo داشته باشیم .
در سال 1994 دو دانشجوی فارغ التحصیل مهندسی برق دانشگاه استنفورد به نام های جری یانگ ( Jerry Yang ) و دیوید فیلو ( David Filo ) تصمیم به راه اندازی سایتی جهت ساماندهی و آرشیو کردن وب سایت های دیگر گرفتند . نام اولیه این پروژه " راهنمای جری و دیوید برای شبکه وب جهانی " ( Jerry and David's Guide to the World Wide Web ) بود. که البته در همان سال به یاهو تغییر نام یافت . دامنه yahoo.com در 18 ژآنویه 1995 یعنی 22 سال پیش ثبت شد. واژه یاهو کوتاه شده عبارت Yet Another Hierarchical Officious Oracle است.
محبوبیت یاهو به قدری بود که رشد غافلگیر کننده سهام آن از 1.38 دلار در سال 1996 به 108 دلار در ماه دسامبر 1999 و به رقم 118.75 دلار در 3 ژآنویه 2000 رسید.
یاهو از معدود کمپانی هایی بود که توانست از رشد انفجاری حوزه وب و سپس سقوط آن ( dot-com bubble ) جام سالم به در ببرد . البته ازین زیان یاهو نیز بی نصیب نبود و سهام آن به 8 دلار در سپتامبر 2001 رسید .
حد فاصل سال های 2002 تا 2005 یاهو دوران پر جنب و جوشی را سپری کرد . از جمله اتفاقات و تصمیمات این دوره می توان به همکاری با شرکت های فراهم کننده اینترنت و ارتباطات جهت رقابت با AOL ، همکاری با وریزن ( Verizon ) جهت راه اندازی خط DSL ، خرید Konfabulator در فوریه 2005 و راه اندازی یاهو ویجت ( Yahoo Widget ) ، خرید Overture Services, Inc و زیر مجموعه های آن با نام های altavista و Alltheweb در سال 2003 ، قطع همکاری با Google و نمایش نتایج اختصاصی خود در جستجو های اینترنتی در سال 2004 ، ارتقا فضای صندوق های ایمیل از 4 مگابایت به 1 گیگابایت در رقابت با سرویس جیمیل ( Gmail ) در سال 2004 و ... را نام برد .
اولین بحث جدی در حوزه خرید یاهو در سال 2008 و توسط ماکروسافت ارائه شد . پیشنهاد ماکروسافت مبلغ 44.6 میلیارد دلار بصورت وجه نقد و سهام بود . البته 11 روز بعد یاهو این پیشنهاد را رد کرد. دلیل :
کم ارزش جلوه داده شدن برند یاهو!
شاید یکی از حساس ترین تصمیمات یاهو رد کردن پیشنهاد ماکروسافت بود . سلسله تصمیمات و اتفاقاتی که بعد از این تاریخ رخ داد تا حدی موید این نکته است. پس از تغییر CEO در سال 2009 ، میز مدیر عاملی از جری یانگ به کارول بارتز ( Carol Bartz ) و سپس به تیم مورس ( Tim Morse ) در سال 2011 ، رسید. داستان خداحافظی ها تا جایی پیش رفت که در سال 2012 و پس از روی کار آمدن اسکات تامپسون ( Scott Tompson ) تصمیم به تعدیل 14 درصد از نیرو ها برابر با 2000 جایگاه شغلی و 14100 کارمند اتخاذ شد . در سال 2012 یاهو تصمیم گرفت سکان هدایت را به دست یکی از 25 کارمند نخستین گوگل ، ماریسا مایر بسپارد . لیکن تلاش های خانم مایر نیز به رغم موفقیت های پیشین او در گوگل و والمارت ، اثر بخش نبود و سلسله ناکامی های یاهو کماکان ادامه پیدا کرد . در تاریخ 22 سپتامبر 2016 یاهو لو رفتن اطلاعات بیش از 500 میلیون اکانت کاربری در اواخر سال 2014 را فاش کرد تا در نهایت زنجیره شکست های یاهو با فروش آن به Verizon با قراری به ارزش 4.8 میلیارد دلار کامل شود . شاید اگر مدیران یاهو به سال 2008 باز می گشتند ، حرف خود مبنی بر کم ارزش تلقی شدن برندشان در برابر ملبغی در حد 10 برابر مبلغ قرارداد فعلی را پس می گرفتند.
Verizon اعلام کرده قرار است نام یاهو را به آلتابا ( Altaba ) تغییر دهد و خانم مایر نیز پس از این در میز مدیرعاملی نخواهد بود.